Гнідавський цукровий завод щороку вдосконалює своє виробництво впроваджуючи найновітніші європейські технології з метою покращити якість переробки цукрового буряка. У кожнго постачальника цукрових буряків свої вимоги до якості цукру і ми до цього готові. Для прикладу комусь потрібен цукор із гранулами певного розміру, ми це можемо робити, але тільки в процесі виробництва. Те саме стосується і експорту, там навіть вимоги по мішках в які пакується цукор зовсім інші. Тому, щоб потім не виникало зайвих запитань, потрібне розуміння того, яким має бути ваш цукор.

Голова наглядової ради не оминув увагою і біоетанольний завод. Головною ціллю біоетанольного комплексу є диверсифікація роботи Гнідавського цукрового заводу. Біоетанольний завод – це надсучасне виробництво – аналогу якому в Україні немає. Ще раз наголошую, що це екологічно чисте виробництво, аналоги якого стоять по всій Європі. Зміна схеми виробництва на заводі, тобто ми не плануємо робити через третій продукт цукор, а це дасть можливість збільшити переробку цукрового буряка на 150-200 тисяч тон.  Також  це дає можливість регулювати ціну на цукор, при її коливанні. Біоетанольний завод – це не наша забаганка, а європейський стандарт, досвід будівництва ми переробляли саме там. Декілька місяців проводились  пуско-налагоджувальні роботи, потім були технологічні роботи, що вказані в договорах, на що пішло близько чотирьох місяців. Побічним продуктом є мелясна барда, що є високо органічним добривом і на сьогоднішній день це питання вже вирішено. В найближчій перспективі – будівництво біогазового котла і запровадження безвідходного виробництва.