У Волинській області співробітники управління захисту економіки Національної поліції спільно з прокуратурою затримали незаконного копача бурштину, який намагався дати хабар співробітникові управління за невилучення виявленої у нього партії каменів та обладнання для їх видобутку й обробки.
Про це Цензор.НЕТ повідомила спікер Департаменту захисту економіки НПУ Наталія Калиновська.


За її словами, в ході розслідування кримінального провадження, відкритого за фактом незаконного видобутку бурштину, його обробки та транспортування за межі України, було встановлено громадянина, причетного до зазначеної незаконної діяльності.

"Унаслідок обшуків, проведених у житлових і нежитлових приміщеннях, було виявлено бурштину на суму понад мільйон гривень, а також обладнання для його видобутку та обробки. При цьому під час обшуку даний громадянин запропонував співробітникові управління захисту економіки НПУ хабар у розмірі двох тисяч євро за невилучення виявленого", - розповіла Калиновська.

Вона додала, що за даним фактом було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди посадовій особі) Кримінального кодексу. Зловмисника затримали в одному із сіл області "на гарячому" при спробі передачі хабара.