Відтепер мед, томати, пшеницю і кукурудзу можна буде експортувати без митних зборів.

Про це повідомляє «ТСН».

Додаткові торгівельні преференції Європейського Союзу для України наберуть чинності 1 жовтня. Виняток складуть тільки квоти на експорт ячменю, пшениці й кукурудзи, що почнуть діяти з 1 січня наступного року.

Таку заяву зробили єврокомісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрем і торговий представник України Наталія Микольська, повідомляє УНІАН.

"Це добра новина для українських експортерів. Кілька важливих сільськогосподарських і промислових товарів тепер матимуть кращий доступ на ринок ЄС, оскільки їх можна експортувати без застосування митних зборів. Це є важливою ознакою продовження відчутної економічної й політичної підтримки ЄС для українського народу, держави та її реформ", - йдеться в повідомленні.

Відтепер Україна без мита експортуватиме до ЄС великі обсяги пшениці, кукурудзи, ячменю, вівса і ячмінних круп та гранул, а також перероблених помідорів, натурального меду і виноградних соків.

Торгові преференції стосуються також деяких галузей промисловості, зокрема українського взуття, мінеральних добрив, алюмінієвих виробів і побутової електроніки.