Так звану банду «Торпеда», яку підозрюють у причетності до підриву Генеконсульства Польщі в Луцьку, затримали при спробі підірвати угорський пам’ятник.

Про це стало відомо зі сторінки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова у «Фейсбук».

Нагадаємо, у ніч з 28 на 29 березня в Луцьку обстріляли будівлю Генконсульства Польщі, яке знаходиться за адресою: вулиця Дубнівська, 22-Б. Постріл здійснили з дороги на перехресті вулиць Дубнівська та Глушець. Саме там знайшли задню кришку тубуса від гранатомета, який і став знаряддям обстрілу.

Національна поліція встановила, що екс-народні депутати від Партії Регіонів від Черкаської області Володимир Олійник та Сергій Тулуб стоять за низкою вибухів в Україні.

Зокрема, банда "Торпеди" виявилася причетною до 9 злочинів скоєних у 2016-2017 роках і спрямованих на розпалювання ксенофобії, релігійної нетерпимості і міжнародних конфліктів.

Виконавці так званої ОПГ "Торпеди" давно перебувають у зоні уваги правоохоронців. Зазначається, що затримані виконавці та їхній керівник - входять до групи впливу Олійника та Тулуба.

Окрім цього, було встановлено ланцюжок контактів злочинців із зазначеними персонами, які нині перебувають в Російській Федерації, а також з низкою керівників партії Опозиційний блок, що зараз в Україні.