Утримуватися від гучних заяв і не тиснути на суд та свідків закликав начальник Департаменту спеціальних розслідувань Генпрокуратури. Сергій Горбатюк оприлюднив деякі докази, що були зібрані під час слідства у справі про злочини під час Революції Гідності. Зокрема, розповів про причетність до них колишніх високопосадовців МВС, які й досі працюють у правоохоронних органах. Більше чула кореспондент "5 каналу" Ольга Петрів.

У відповідь на гучні заяви керівництва Нацполіції та МВС щодо справи – про колишніх та чинних правоохоронців – Горбатюк вийшов до преси, аби відкрити частину зібраних доказів. Він уточнив, що всі матеріали ще повинні бути детально вивченими в суді, але оскільки справа набирає резонансу і "обростає" багатьма гучними заявами, то він вирішив саме сьогодні оприлюднити інформацію.

Йдеться про події 18-20 лютого 2014 року, найкривавіші події Революції Гідності та Департамент громадської безпеки МВС, який існував за часів президентства Віктора Януковича. Саме співробітники цього відділу координували дії правоохоронців, що були спрямовані на штурм і розгін майданівців. Згадуються чотири посадовця правоохоронних органів: Володимир Гриняк, Ігор Бабич, Анатолій Серединський та Сергій Поготов. Не працює у МВС наразі лише останній загаданий. Гриняк очолює один із департаментів Нацгвардії, Серединський і Бабич працюють на керівних посадах у Нацполіції.