Нещодавно під час оперативної наради у Волинській обласній державній адміністрації прозвітувались про діяльність ветсанзаводу. Говорили про все на  світі, окрім стратегічно важливих питань. Поза увагою чиновників залишилися наслідки ліквідації екологічного лиха, а саме каналізування частини Ковеля-2, який отруєний відходами підприємства. Замість цього на оперативці в губернатора Володимира Гунчика говорили про ремонт якихось резервуарів, куди мабуть мають хоронити рештки кісток. Захоронення – це проблема, яка була актуальна на початку літа. Тоді було потрібно прибрати біовідходи у вигляді гниючих туш тварин.

На подвір’ї ветсанзадову було кілька тисяч тон мертвятини, проте все це перегнило за літи і зараз там лише кістки. Основне завдання тепер – ліквідація наслідків екологічного лиха. За цей час відходи отруїли воду і ковельчани живуть як у країнах Африки. Питну воду їм привозять у пляшках, адже ту, що у їх криницях люди бояться пити і навіть поїти нею худобу. Ще кілька місяців тому представники влади заявили, що вибили субвенцію із держбюджету у сумі 17 мільйонів гривень на водопостачання, от тільки ці гроші треба освоїти до 31 жовтня. Станом на сьогодні роботи по будівництву навіть не починали і схоже до кінця місяця навряд чи встигнуть хоч щось зробити.. скоріше за все 17 мільйонів повернуться звідки прийшли, тобто до столиці.

Проте, представники влади, які нещодавно навперебій хвалилися цим державним траншем, ані пари з вуст. Говорять лише про ремонт резервуарів на території вже майже ліквідованого заводу. Не оминули під час оперативної наради і те питання, що з працівниками ветсанзаводу нібито почали розраховуватися по заборгованості із заробітної плати.

Проте працівники заводу розповідають, що ситуація із погашенням заборгованості по заробітній платі досі стоїть на місці. Від початку скандалу причиною якого стало екологічне лихо провели