Депутат Луцької міської ради та за сумісництвом голова ініціативної групи по відкликанню депутатів Артем Запотоцький не полишає надію позбавити мандатів п’ятьох своїх колег. Наразі він оскаржує у суді рішення територіальної виборчої комісії, яка постановила: припинити ініціативу щодо відкликання депутатів.

Нагадаємо 10 липня цього року в приміщенні президентського заводу «Богдан» очільник волинського осередку БПП Роман Романюк та член цієї ж фракції Артем Запотоцький на зборах оголосили, що починають процес відкликання п’яти депутатів міської ради Олександра Козлюка, Євгенія Ткачука, Сергія Були, Аркадія Соломатіна та Костянтина Петрочука. Саме ці депутати впали в немилість Блоку Петра Порошенка, бо дозволили собі проголосувати за секретаря міськради не за партійною вказівкою. Вже за кілька днів після так званих зборів розгорнулася ціла кампанія з відкликання депутатів – намети,  листівки, ходіння по квартирах. Всі зібрані підписи та документи передали на розгляд виборчій комісії. Однак не сталося так як гадалося, попри розпіарену акцію та двадцяти днів роботи комісія постановила: кампанію з відкликання п’яти депутатів Луцкради необхідно припинити. Таке рішення комісія прийняла звертаючи увагу на всі порушення, які були допущені в ході кампанії. Тепер голова ініціативної групи з відкликання депутатів Луцькради Артем Запотоцький через суд добивається аби постанову виборчої комісії визнали незаконною та скасували її, а коли виграє суд, хоче, щоб виборча комісія надіслала до керівного органу БПП Солідарність та Радикальної партії звернення про відкликання цих п’яти депутатів. Інтереси позивача Артема Запотоцького в суді представляє аж три адвокати, відповідачем цій справі виступає голова Луцької міської виборчої комісії Леонід Будцев. Третю сторону в судовому процесі, яка не заявляє особистих вимог заявляє адвокат Святослав Туз. Сама акція з відкликання викликає сумнів у справедливості навіть у судді.

Законодавство з відкликання народних обранців недосконале. В Україні є багато прикладів позбавлення мандату обранця саме у такий спосіб, однак подібні кампанії увінчувалися поразкою, окрім того, в цьому випадку навіть підстав для відкликання не було.

Після того, як кожна із сторін обґрунтувала свою думку з приводу відкликання чи невідкликання скасування рішення виборчої комісії суд після трьохгодинного вислуховування сторін вирішив зробити перерву