Народний депутат з УКРОПу Ірина Констанкевич обрана головою підкомітету з питань позашкільної, професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти комітету Верховної Ради з питань освіти і науки.

 Про це повідомляють «Волинські Новини».

«На черзі важливі закони, тому, безперечно, збиратимемо громадських активістів, працюватимемо в експертному середовищі і готуватимемо відповідні ініціативи», – підкреслила вона.

За її словами, створення такого комітету зараз на часі, адже в Україні досі немає законодавства, яке б регулювало професійно-технічну діяльність.

Констанкевич зазначила, що депутати з УКРОПу вже підготували два законопроекти, які мають врегулювати фінансування професійної та професійно-технічної діяльності, а також підготовки фахівців за державним замовленням.

Документи були напрацьовані разом з громадськістю та експертами і вже пройшли попереднє обговорення на профільному комітеті. Також Ірина Констанкевич підкреслила, що подальші законодавчі ініціативи мають готуватися з урахуванням думки роботодавців.

Загалом на базі комітету було створено п'ять підкомітетів, кожен з яких відповідає одному з головних напрямів освітньої галузі і корелюється з законом «Про освіту». За словами представниці УКРОПу, така структура органічно відповідає закону і суспільним запитам.