Тропічний шторм "Нейт" наближається до території Сполучених Штатів Америки.

У суботу, 7 жовтня, аналітики Національного центру протидії ураганам (NHC) США надали буревію статус урагану найслабшої - 1-ої категорії, швидкість вітру сягає максимум 130 кілометрів на годину, повідомляє Deutsche Welle, з посиланням на AFP.

Поки що епіцентр буревію перебуває у водах між Мексикою та Кубою. Очікується, що він досягне узбережжя США ввечері суботи або зранку 8 жовтня.

На тлі повідомлень про наближення стихії влада американського штату Луїзіана видала розпорядження, котре забороняє громадянам залишати свої домівки після 18:00 ввечері 7 жовтня. Так само у самому штаті, особливо в місті Новий Орлеан, вживають посилених заходів безпеки, аби мінімізувати наслідки урагану. Ведуться активні підготовчі роботи для забезпечення можливої евакуації. Синоптики застерігають, що сам ураган становить "потенційну загрозу для життя".

Як повідомлялося, раніше "Нейт" пронісся над Центральною Америкою, від чого найбільше постраждали Нікарагуа, Гондурас та Коста-Рика. Стихія спричинила значні руйнування. Десятки людей і досі вважаються зниклими безвісти.

Нагадаємо, 5 жовтня, у Німеччині пронісся ураган  "Ксав'єр", який завалив дерева та вбив щонайменше шістьох людей на півночі Німеччини.