Сьогодні, 9 жовтня, збірна України з футболу зіграє ключовий матч відбору проти Хорватії за шанс виступити на Чемпіонаті світу 2018.

Трибуна.ua підготувала найкращі матчі нашої збірної у цьому столітті.

Туреччина - Україна - 0: 3. Відбір ЧС-2006

Незабутня «фартова» збірна Блохіна. У тому відборі було багато пам'ятних матчів, але розгром турків на виїзді - найяскравіший.

Україна - Франція - 2: 2. Відбір Євро-2008

Наші забили першими (Воронін), але вже в першому таймі двічі пропустили -постаралися Анрі і Гову. Після перерви Шевченко класним парашутом після удару головою змусив голкіпера французів помилитися.

Україна- Англія - 1: 0. Відбір ЧС-2010

Нереалізований пенальті від Шевченка і супергол Назаренко. Україна влаштовувала тільки перемога, щоб обійти хорватів в боротьбі за друге місце. Правда це не врятувало в плей-офф відбору - 0: 0 і 0: 1 від Греції.

Україна - Швеція - 2: 1. Євро-2012

 Єдина перемога на домашньому Євро. Гол Ібрагімовича і у відповідь дубль Шевченка. Це був останній турнір в кар'єрі великого українського форварда.

Англія - Україна - 1: 1. Відбір ЧС 2014

Відібрати очки у англійців на «Уемблі» - це завжди почесно. Ну а найкрутішим голом Коноплянки можна милуватися нескінченно.

Польща - Україна - 1: 3. Відбір ЧС 2014

Перший офіційний матч Фоменка. Україна підходила аутсайдером до виїзду з поляками, набравши в трьох стартових турах відбору всього два очки (нічия з Молдовою і поразка від Чорногорії). Українці несподівано легко розправилися з суперником, на одному диханні відіграли матчі, що залишилися і вийшли з другого місця в плей-офф.

Україна - Франція - 2: 0. Плей-офф відбору ЧС 2014

Напевно, кращий матч в історії нашої команди. Французи були обіграні абсолютно по справі, рахунок міг бути і розгромним. Багато хто почав думати про чемпіонат світу, але на виїзді наші за всіма статтями програли і отримали 0: 3.

Україна - Словенія - 2: 0. Плей-офф відбору Євро-2016

Упевнена домашня перемога, яка фактично вивела нас на Євро. У відповідь у виїзній грі Україна відстояла нічию 1: 1.

Україна - Туреччина - 2: 0. Відбір ЧС-2018

Кращий матч збірної після перемоги над Францією, незважаючи на результативні суддівські помилки в нашу користь. Українці грали з явною перевагою і не відпустили її до самого кінця.