Нещодавно стало відомо, скільки Волинь отримає коштів урядової субвенції місцевим бюджетам у 2017 році та на що вони будуть спрямовані.

Детальніше із рішенням розподілом субвенцій ви можете ознайомитись на сайті Кабінету міністрів перейшовши за посиланням.

Напередодні двоє волинських нардепів-мажоритарників Ірина Констанкевич та Ігор Гузь публічно прозвітувались перед своїми виборцями про використання державних субвенцій на у Facebook. Велика кількість коментарів і відповідей обранців показали не тільки їх активну  роботу у своїх округах, але й грунтовне розуміння соціально-економічної проблематики населених пунктів. Повний перелік затверджених об'єктів можна знайти тут.

Мажоритарник від Луцька Ігор Лапін спрямував кошти від субвенції на закупівлю обладнання для Волинської обласної клінічної лікарні.

Проаналізувавши напрацювання інших волинських обранців, можна зробити висновки, що через недолугу роботу нардепа від олігархічної депутатської групи «Воля народу» Сергія Мартиняка та його помічників в окрузі два райони – Рожищенський та Турійський – залишились без жодної гривні державних субвенцій. Чим завинили виборці перед депутатом-прогульником достеменно невідомо.

В той же час за пропозицією Мартиняка 1 млн 100 тис.грн було виділено на ремонт тротуарів по вул. Садовій у с. Гаразджа Луцького району, де живе чимало заможних осіб та можновладців.

Нагадаємо, 29 жовтня у Рожищенському та Турійському районах відбудуться перші вибори до ОТГ: Копачівської, Луківської та Турійської. Мешканці останньої звинувачують підприємство Сергія Мартиняка «Пан Курчак» у смороді, порушенні екології і руйнуванні доріг фурами, однак місцева влада тривалий час закриває на це очі.

Тим часом нардеп Сергій Мартиняк лобіює виділення у державному бюджеті на 2018 рік 2,5 млрд. грн на підтримку і розвиток птахівництва. Очевидно, що кожному найбільше болить своє і дехто просто використовує депутатський мандат у власних бізнесових інтересах. Чи пов’язано це з тим, що нардеп є власником фірми «Пан Курчак» - питання риторичне.

Здивував розподілом державних субвенцій і його колега із «Волі народу», народний обранець Степан Івахів, який левову частку коштів, що спрямовані на Старовижівський район, перенаправив у село Смідин, яке нині готується до виборів у ОТГ. Чи є це виконанням передвиборчих обіцянок, чи все-таки непрямий підкуп виборця – питання поки без відповіді. Примітно, що потужним чинником тут є місцева «Смідинська ініціатива» нардепа Ігоря Гузя, очолювана Оксаною Піцик, яка, до речі, бореться за крісло голови майбутньої громади. Бажаючи дещо урівняти шанси своїх протеже у передвиборчій боротьбі і зекономити кошти олігархічної групи «Континіум» і Фонду «Патріоти Волині», Степан Івахів намагається задобрити свого потенційного виборця.