Народний депутат Борислав Береза не стримував емоцій після поразки збірної України з футболу від національної команди Хорватії, яка позбавила українських футболістів права взяти участь на Чемпіонаті світу 2018 року, запланованого в Росії.

Відповідне відеозвернення він опублікував на своїй сторінці у Facebook.

"Зараз буде багато хто говорити: "Та добре, програли, але нічого страшного, оскільки все одно в Росію не поїдемо". Не поїдемо – немає проблем! Але хто заважав виграти та послати до чортової матері цю паРашу (Росію – "24")? Але хто заважав показати гру?. Чорт з ним, не виграли б, але хотілося просто подивитися на гру збірної", – підкреслює політик.

За його словами, зараз можна говорити все що завгодно – до прикладу те, що не вийшло.

"А чому не вийшло? А Ісландія є сильнішою – пам’ятаю, там на 300 тисяч осіб знайшлося 11 тих, хто зробив гру, а в нас виходить, що на 40 мільйонів не можуть знайти двох нападників, навіть не те, що двох, а одного – такого, щоб забивав", – зауважив нардеп.

Крім того, він розкритикував "геніального" тренера збірної України Андрія Шевченка, який був неперевершеним футболістом, однак жодних заслуг на посаді наставника немає, навіть на рівні дитячо-юнацьких шкіл.

"Де він цей довід взяв? Чого він може навчити? В суботу не бухати треба було на дні народженні (7 жовтня свій день народження святкував президент ФФУ Андрій Павелко – "24"), а команду тренувати. Але в нас же великий тренер, який все знає", – наголошує Береза та додає, що після перемоги можна було послати паРашу з її чемпіонатом куди подалі, "однак тепер не вийде".

Нагадаємо, в останньому матчі своєї відбіркової групи Україна поступилась Хорватії у Києві із рахунком 2:0 та у підсумку посіла третю сходинку. Першими та другими фінішували збірні Ісландії та Хорватії відповідно.