Внаслідок можливого підйому ціна на «блакитне паливо» для жителів України, кількість українців, які отримують субсидії, може зрости до 90 відсотків. 

Таке повідомлення було оприлюднено Міністерством енергетики та вугільної промисловості України в статті на «Європейської правді».

Станом на сьогоднішній день в Україні субсидії отримують близько 60 відсотків. У відомстві мають переживання, що в результаті можливого зростання ціни на газ їх кількість може досягти позначки 90 відсотків. У міністерстві попереджають: «Наприклад, внаслідок можливого підвищення ціни на газ в Тернопільській області кількість домогосподарств, які отримують субсидії, підвищаться очікувано з 89 до 96 відсотків».


В результаті такого ходу подій, Кабінет міністрів підготував корективи до постанови, які закликають залишити ціну на газ для населення України на тому рівні, які є сьогодні. Заступник міністра енергетики України Ігор Прокопів заявив: «Але так як ціна на газ повинна бути максимально близькою до тієї, що на ринку, і такий пункт прописаний в меморандумі з Міжнародним валютним фондом, ми повинні узгодити всі ці питання з МВФ».