Компанії з США та Сінгапуру збудують два олійноекстракційні заводи в Одеській області.

Про це повідомляє «Громадське» з посиланням на радника голови Одеської обласної державної адміністрації (ОДА) Костянтина Чижика.

 «Інвестори з Сінгапуру та США побудують в Лиманському районі Одеської області два нових олійноекстракційних заводу, зерновий термінал і перевалкові потужності. Загальний обсяг інвестицій в проекти складе близько 300 млн доларів, що забезпечить понад 500 нових робочих місць», — сказав Чижик.

За його словами, відповідний тристоронній меморандум у вівторок, 10 жовтня, підписали глава Одеської ОДА Максим Степанов, директор «Дельта Вільмар СНД» Андрій Романцов і директор «Грейн Агро Інвест» Сергій Тормосов.

Згідно з досягнутими домовленостями між ОДА і іноземними інвесторами, у 2017 році почнуться два інвестиційні проекти з 150 млн доларів кожен.

Очікується, що після відкриття олійноекстракційного заводу та причалу з перевалки олії і шроту від «Дельта Вільмар СНД» буде створено близько 200 нових робочих місць і близько 500 млн гривень надходитимуть до бюджету щорічно.

Ще один олійноекстракційний завод та зерновий термінал від «Грейн Арго Інвест» створять 300 нових робочих місць.