Йдеться про школу в селі Рахиня, що біля міста Долина.

Відео в мережі опублікував Автомайдан міста Долина.

Сільський голова Рахині В. Хомяк уважає, що ситуацію повинні з’ясувати правоохоронці.

"Ходять такі чутки, що дитина була виведена за шию з кабінету. Але достовірної інформації я не маю", – сказав війт.

Сільський голова Рахині визнав: мама потерпілого школяра зверталася до нього, щоби з’ясувати, що робити у випадку побиття її сина директором школи на уроці. Але письмове звернення в сільську раду від батьків учня так і не надійшло. 

Зате таке звернення надійшло в Долинську РДА.

"Нам відомо про факт побиття зі звернення мами школяра Рахинянського НВК, учня 5 класу, – каже заступник начальника управління молоді і спорту Долинської РДА В. Олійник. – Звернення скерували на розгляд в районне управління освіти". 

Мама учня стверджує, що директор схопив її сина за шию і "викинув" з навчального кабінету в коридор, де той вдарився головою в стіну. Директора в клас покликала вчителька мови, яка не могла дати лад з пустощами школярів. За словами мами потерпілого хлопчика, пустував не він, а інші діти. 

Директор Рахинянського НВК Я. Костів пояснює, що частина викладачів у школі замість навчального процесу "ведуть деструктивну роботу" і розпускають чутки. Що стосується учня, то директор не бачить у цьому проблеми:

"Був невеличкий інцидент між двома учнями, і, коли я зайшов у клас, вчителька вже їх розняла. Я тільки того учня, що хотів напасти на товариша, стримав, але його емоції переливалися через край, то я хотів його вивести і виштовхнув за двері. Але тут мені інші учні сказали, що він не винен. Тоді я вийшов за двері, заспокоїв його, перепросив, завів до класу... І на тому інцидент був вичерпаний".

В Долинській РДА створена комісія для службового розслідування цього факту. Але станом на 10 жовтня представники комісії на місце в Рахиню ще не виїжджали.