Вже протягом тривалого часу голова Волинської ОДА Володимир Гунчик всілякими способами намагається блокувати роботу комунального підприємства «Волиньприродресурс» тож проблему доводилося вирішувати в судовому порядку. Суд став на сторону «Влолиньприродресурсу» і визнав дії губернатора та Волинської ОДА незаконними та зобов’язав надати дозволи на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок в постійне користування для видобутку торфу для КП «Волиньприродресурс».

Своїм рішенням Волинський окружний адміністративний суд 11 жовтня постановив повністю задовольнити адміністративний позов КП «Волиньприродресурс» Волинської облради до Волинської ОДА про визнання протиправними та скасування рішень, - повідомляють у прес-службі обласної ради.

Феміда визнала протиправними та скасувала рішення Волинської ОДА, що були оформлені листами від 16 та 22 серпня цього року про відмову у наданні КП «Волиньприродресурс» дозволів на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок в постійне користування для видобутку торфу.

Суд зобов’язав облдержадміністрацію надати КП «Волиньприродресурс» дозволи на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок в постійне користування для видобутку торфу відповідно до клопотань комунального підприємства № 85 та 86 від 10 липня та № 95 від 20 липня.

Також на користь КП «Волиньприродресурс» присудили судовий збір у сумі 4800 гривень за рахунок бюджетних асигнувань Волинської ОДА.

Мова йде про ділянки «Велике Багно» та «Коза-Березина», на які КП «Волиньприродресурс» отримало від Державної служби геології та надр України спеціальні дозволи на користування надрами на родовища торфу.

Нагадаємо, проблеми з виділенням землі під видобування торфу на Волині існують понад три роки. Питання не вирішується й для ДП "Волиньторф". Керівництво державного підприємства відверто звинувачує в цьому Волинську ОДА та її очільника персонально.

Директор ДП «Волиньторф» Іван Киричик запевняє, що дискусії та переписка ДП «Волиньторф» з ОДА є безуспішними, їх просто навідріз відмовляються чути. Володимир Гунчик блокує виділення землі під видобування торфу державному підприємству і цим може спровокувати ситуацію, коли підприємство не матиме на чому працювати. Сотні людей ризикують залишитися без роботи. Керівник підприємстві наголошує, що в законодавстві нема заборони експлуатації особливо цінних земель, тому в інших областях України на них спокійно видобувають торф.

Тому своїм рішенням  стосовно торфовищ в користь «Волиньприродресурсу», суд дає перспективи й на покращання ситуації й на ДП «Волиньтоф».

Хотілося б вірити, що таке рішення допоможе покласти край блокуванням роботи «Волиньприродресурсу» з боку голови ОДА Володимира Гунчика та затягуванням з надання ділянок для видобування торфу. Попри те, що посадовець своїми діями ледве не довів до банкрутства ДП «Волиньторф», ігноруючи протести працівників підприємства, феміда тепер зобов’язала облдержадміністрацію виділити ділянки.