У вересні цього року представили нового військового прокурора АТО Олега Ціцака, який під час роботи на посаді голови тендерного комітету Міністерства надзвичайних справ проводив багатомільйонні закупівлі за сумнівною участю лише одного учасника.

Про це повідомляє Українська правда з посиланням на проект "Марлін".

Зокрема в квітні 2012 року міністерство уклало без конкурсних торгів угоду з ТОВ "Х’юлетт-Пакард Ю.Ей" на суму 368,5 млн грн на запуск системи екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером 112.

Тоді МНС відхилило значно дешевшу пропозицію ТОВ "БМС Консалтинг" на суму 240 млн грн. У міністерстві пояснили, що не влаштували конкурсні торги через необхідність дотриматися термінів до Євро-2012.

Другий епізод стосується липня 2012 року. Тоді МНС замість державного "Одеського припортового заводу" уклало угоди з офшорною фірмою "РБС (Європа) лтд" на постачання на Кубу мінерального добрива карбамід і поліетиленових мішків для його пакування на суму 7,75 млн доларів.

Карбамід придбали для постачання Кубі у якості гуманітарної допомоги на виконання указу колишнього президента Віктора Януковича.

За даними "Наші Гроші", "РБС (Європа) лтд" заснували в квітні 2011 року зі статутним капіталом 100 фунтів стерлінгів. Її засновник - офшорна компанія Alpha capital management Ltd. з британського офшору Ангуіла (Ангілья) на Антільських островах.

Ціцак все життя працював на державній службі, але при цьому згідно з декларацією за 2016 рік, він володіє будинком в 480 квадратних метрів в Ужгородському районі та квартирою в 90 "квадратів" в Мукачеві.

Також він задекларував BMW M-5, Peugeot 307 SW, мотоцикл Harley Davidson, і квадроцикли Yamaha і Kawasaki.

Згідно з біографічною довідкою, офіційна кар’єра Олега Ціцака почалася на Закарпатті в лютому 1995 року на посаді податкового інспектора в Ужгороді.