Виконувач повноважень міського голови, секретар міської ради Григорій Пустовіт від імені громади Луцька звернувся до народного депутат України Ігоря Лапіна з проханням вплинути на ситуації навколо ТзОВ «Тепелен» та допомогти ДКП «Луцьктепло».

Про це йдетсья на сайті місько ради міста Луцьк.

Виконувач повноважень міського голови сподівається, що Ігор Лапін, як людина небайдужа до проблем лучан, своїм беззаперечним авторитетом допоможе вплинути на власників ТзОв “Тепелен”.

    У листі-зверненні до нардепа, зокрема, сказано:

    “... лучани стурбовані ризиками зриву опалювального сезону через критичний стан одного з найбільших підприємств, яке забезпечує належну життєдіяльність міста – Державного комунального підприємства «Луцьктепло».

    Проблеми виникли через триваючий з червня поточного року арешт усіх рахунків підприємства задля примусового стягнення коштів у сумі 28,2 млн грн на користь ТзОВ «Тепелен», з яким «Луцьктепло» не мало жодних господарських стосунків.

    ...реальна можливість виникнення соціального загострення через відсутність опалення не може не турбувати. Усвідомлюючи усі негативні наслідки блокування роботи підприємства, у тому числі значної заборгованості із заробітної плати перед його працівниками, керівництво міста та підприємства неодноразово зверталось до уповноважених представників товариства з проханням розблокувати рахунки “Луцьктепло”, однак жодної відповіді не отримали.

Ситуація ускладнюється також через ризики зупинки та втрати Проекту модернізації системи централізованого теплопостачання міста, який реалізується комунальним підприємством у співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку, адже підприємство вимушено порушує власні зобов’язання перед кредитором та підрядниками, у т.ч. іноземними, які виконують передбачені проектом роботи та справедливо сподіваються на їх оплату.

Реалізація вказаного проекту дозволить вивести на якісно новий рівень як роботу підприємства, так і забезпечення лучан послугами теплопостачання, адже проектом передбачене використання 3250 тис.євро гранту на встановлення індивідуальних теплових пунктів у більш як двохстах багатоповерхівках міста”.

Виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт сподівається, що втручання народного депутата, задля збереження позитивного іміджу міста та його належної життєдіяльності, у найкоротші терміни дозволить позитивно змінити ситуацію.