Депутати обласної ради готуються прийняти в бюджет Волині субвенцію зі столиці на перинатальний центр. Це стало можливим завдяки домовленості голови Волинської облради Ігоря Палиці з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом, відповідно до якої, уряд передбачив з держбюджету на перинатальний центр у Луцьку майже 45 мільйонів гривень й Кабмін уже ухвалив необхідні рішення. Про це йдеться на сайті ІА Волинські новини

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики 13 жовтня.

Директор департаменту фінансів облдержадміністрації Ігор Никитюк запропонував зміни в обласний бюджет у зв’язку з надходженням субвенції зі столиці.

«На перинатальний центр пропонуємо ухвалити 44,8 мільйона гривень», - інформував посадовець.

Члени профільної комісії підтримали це й рекомендують депутатам ухвалити зміни під час чергового сесійного засідання.

Нагадаємо, що 27 вересня завдяки особистим перемовинам голови Волинської облради Ігоря Палиці з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом уряд України виділив 45 мільйонів гривень на добудову перинатального центру в Луцьку. Ні від народних обранців, які представляють інтереси волинян у Верховній Раді, ні від заможних людей, які могли б стати меценатами цього соціального проекту, пропозицій не надходило.