Волонтерський рух «Мeцeнaти для сoлдaтa» та ГО «Сучасна Волинь» разом з родинами загиблих на сході бійців висадили сьогодні у Луцьку 70 іменних кленових саджанців. Висаджена алея це продовження скверу пам’яті «Героїв Небесного Легіону».


«Ми хочемо створити ці кленові насадження для вічної пам'яті мужніх і сильних духом чоловіків, які народились чи проживали на Волині, і, захищаючи нашу волю під час Революції гідності та незалежність від російського загарбника, поклали своє життя за наше мирне небо. Внесок у сучасну історію української держави як загиблих майданівців, так і військовослужбовців є неоціненний. Для їх родин та всіх волинян цей парк стане пам’яткою великого патріотизму та жертовності заради Батьківщини, а таке об’єднання буде символічним. Тож нехай у цьому місці пам’ятні дерева Героїв новітньої історії будуть поруч»,  розповів організатор акції, засновник волонтерського руху «Меценати для солдата» Руслан Теліпський.

Це вже буде друге масове висадження у парку саджанців родинами, котрі втратили під час новітніх історичних подій України найдорожчих… Перший етап відбувся 13 травня до Дня матері – тієї найріднішої людини, котра народила і виховала Героїв. А цього разу були висаджені символи продовження життя у День захисника України!



На початку дійства священослужителі разом з родинами загиблих помолилися за упокій тих, хто поклав своє життя на вівтар справедливості і загинув в боротьбі за незалежність та територіальну цілісність України. 


Опісля дітки, дружини, батьки загиблих Героїв зі сльозами на очах, і водночас із посмішкою на обличчі, продовжили висаджувати сквер пам’яті «Героїв Небесного Легіону», адже переконані, що пам'ять про Героїв завжди залишиться у наших серцях.

ПЕТРО СОСНИЦЬКИЙ