Сьогодні, 17 жовтня, в Києві відбувається Всеукраїнський збір «Велика політична реформа», учасники якого вимагають  зняття депутатської недоторканності, відкритих виборчих списків, а також висловлють обурення корупціонерами при владі.

Імпровізований мітинг відбувся і поблизу Волинської ОДА у Луцьку сьогодні вранці. В мережі Facebook напередодні представники Громадське Волинь та Руху «Чесно» закликали закликали волинян прийти на зібрання на 9.30.

Станом на десяту годину біля Волинської ОДА зо два десятки людей, серед яких репортери та працівники поліції, які мали забезпечувати громадський спокій.

Однією з причин такої мізерної кількості активістів, можливо є, участь у акції, яка паралель відбувається у Києві.

Водночас, напередодні нардеп від Луцька Ігор Лапін, мережі Фейсбук поширював допис, про можливий проплачений характер даної акції, та про те, що учасникам обіцяють по 180 грн.

Представник «Громадське.Волинь» та руху «Чесно», Марія Доманська запевнила, що сьогодні значна кількість патріотично налаштованих активістів з Волині відбули до столиці на підтримку всеукраїнського зібрання.

Учасники Всеукраїнського збору «Велика політична реформа» у Луцьку зібрали підписи під петицією до Волинської обласної ради аби ті звернулися до Верховної Ради України з вимогою ініціювати зняття депутатської недоторканості та усунути корупціонерів від влади.

Зауважимо, що імпровізований мітинг відбувся за участі різних політичних сил, серед яких представники партії 5.10, «Громадянської позиції» та Національного корпусу.

В цей час під Верховною радою відбувається Всеукраїнський збір «Велика політична реформа», де активісти вже висунули владі свої вимоги та ультиматуми, та нажаль, не обійшлося і без сутичок. Ми і далі продовжуємо спостерігати за подіями у Києві та на Волині.