16 жовтня близько 10:00 у власному кабінеті було застрелено гендиректора взуттєвої фабрики Андраніка Нікогосяна 
.

НВ зібрало інформацію про резонансне вбивство.

Перші повідомлення

Спочатку про вбивство повідомили місцеві ЗМІ. Вони писали, що гендиректор взуттєвої фабрики загинув у результаті декількох пострілів з пістолета, не називаючи його імені.

Повідомлялося також, що передбачуваний вбивця затриманий і його допитують.

Зазначалося, що мотиви вбивства не встановлені, але, ймовірно, воно відбулося на грунті особистого конфлікту.

Незабаром поліція підтвердила повідомлення про вбивство, опублікувавши фото і відео з місця події. В.о. начальника слідчого відділення поліції Ужгорода Богдан Степанов на відео поліції розповідає, що про подію заявив начальник охорони підприємства, який подзвонив у поліцію близько 10:30. По телефону він повідомив, що гендиректор взуттєвої фабрики отримав вогнепальне поранення.

Прибулі на місце події поліцейські з'ясували, що у двох ужгородських підприємців почався конфлікт, під час якого один з них дістав вогнепальну зброю і кілька разів вистрілив у потерпілого.

В результаті стрілянини гендиректор підприємства помер на місці.

Поліція також підтвердила, що підозрюваного у вбивстві затримали на місці подій і доставили у відділення.

У повідомленні поліції говориться, що загиблому було 54 роки, його вбив 59-річний чоловік. Поліціянти вилучили з місця вбивства пістолет калібру 7,65 мм з одним патроном, з якого стріляв підозрюваний, і відправили на експертизу.

Про вбивство і затримання підозрюваного повідомила також патрульна поліція Ужгорода.

Особа загиблого

Про те, що загиблий – Андранік Нікогосян повідомили ЗМІ. Як повідомляється на сайті Союзу вірмен України, Нікогосян був представником цієї організації в Закарпатській області.

За даними ЗМІ, він родом з вірменського міста Апаран.

Нікогосян також був майстром спорту СРСР з боксу.

Місцеві ЗМІ пишуть, що взуттєва фабрика Нікогосяна ТОВ Апаран виготовляла замовлення для відомих брендів – Hugo Boss, Ricosta, Pierre Cardin, Caparrini, Bali і Burberry.

У той же час, за даними Укрінформу, журналісти якого зв'язалися з приймальні підприємства за адресою вул. Мукачівська, 44, убитий у своєму кабінеті Андранік Нікогосян очолював ТОВ Маркан, також займалося виготовленням взуття.

За тією ж адресою зареєстровано ще два підприємства – ТОВ Апаран і ПАТ Ужгородська взуттєва фабрика, які також займалися виробництвом і продажем взуття.

У приймальні ТОВ Маркан повідомили, що ТОВ Апаран на даний момент "анульовано", але на підприємстві не встигли змінити табличку, тому в ЗМІ і з'явилася інформація, що вбитий – гендиректор ТОВ Апаран.

Що відомо про підозрюваного

У сюжеті каналу Інтер, на який посилаються багато місцевих ЗМІ, йдеться про те, що у вбивстві Нікогосяна підозрюють його колишнього бізнес-партнера Вардана Товмасяна, з яким вони в 1990-х разом відкрили взуттєву фабрику в Ужгороді.

Андранік Нікогосян (в центрі) і Вардан Товмасян (праворуч) під час святкування 20-річного ювілею Товариства вірменської культури Закарпаття Арарат у грудні 2016 года/Фото: http://uzhgorod.net.ua

На сайті Ужгородської взуттєвої фабрики, зареєстрованої за тією ж адресою, де сталося вбивство – вул. Мукачівська, 44, вказується, що Вардан Товмасян – її генеральний директор.

За даними ЗМІ, Вардан Товмасян – глава Союзу вірменської культури на Закарпатті Арарат, зареєстрованого в 1996 році. Був ініціатором відкриття недільної школи в Ужгороді для вірменської громади на базі загальноосвітньої школи №3 та хачкар – пам'ятного знака, присвяченого сторіччю геноциду вірмен в Османській імперії, що викликало невдоволення азербайджанської громади області.

У той же час, офіційно імена загиблого та підозрюваного не підтверджувалися.

Поліція повідомляла, що на даний момент підозрюваного затримали і він перебуває в СІЗО.

Йому оголосили про підозру по ст. 115 Кримінального кодексу України – Умисне вбивство, яка передбачає до 15 років позбавлення волі.

За даними ЗМІ, суд обере підозрюваному запобіжний захід 18 жовтня.