В пункті пропуску «Краковець» пасажир рейсового автобуса, який був п’яним, почав неадекватно себе поводити та намагався побити співпробітницю Держприкордонслужби.

Інцидент трапився у вівторок, 17 жовтня, повідомляє Держприкордонслужба.

Під час оформлення рейсового автобуса, який їхав до Вроцлава, один із пасажирів почав поводити себе неадекватно, відмовився проходити прикордонні формальності та спробував зчинити бійку з правоохоронцями.

П’яний дебошир був затриманий прикордонниками.

Дії жителя Херсонщини кваліфікували за статтею 185-10 КУпАП «Злісна непокора законному розпорядженню чи вимозі військовослужбовця або працівника Державної прикордонної служби України».

Крім того, прикордонники проінформували по даному випадку співробітників Національної поліції України, оскільки в діях правопорушника містились ознаки злочину, передбаченого частиною 1 статті 345 ККУ «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу».  В подальшому громадянина було передано офіцерам оперативно-слідчої групи поліції.

Санкція статті за дане кримінальне правопорушення передбачає виправні роботи на строк до двох років або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, чи позбавлення волі на той самий строк.