Мама дівчини, яку вночі водій автобуса висадив із пільговим квитком, розповіла про подробиці інциденту. З її слів, місце, де залишили її дитину, було небезпечним - коли вона приїхала, там було багато алкоголіків.

Про це повідомляє ZAXID.NET.

Нагадаємо, 16 жовтня водій автобуса «Нововолинськ – Київ» пізно ввечері висадив за містом 17-річну дівчину із квитком, який вона придбала за посвідченням дитини з багатодітної сім’ї. Селищний голова Благодатного (у складі Нововолинської міської ради Волинської області) Олександр Топорівський цього приводу скерував письмове звернення голові Укртрансбезпеки Михайлові Ноняку, та сподівається, що водій і перевізник понесуть відповідальність.

Як розповіла мати дівчини Наталя Скібук, автобус проїхав відстань від автостанції до 15 мікрорайону, після чого водій зупинився і сказав, що автобус далі не поїде, поки дівчина не вийде.

«Він висадив її на виїзді з міста. Я приїхала, там було багато алкоголіків, там було небезпечно», – розповіла Наталя Скібук.

Вона також додала, що спілкувалася з директором Володимир-Волинського АТП-10707, якому підпорядкований маршрут, і той сказав їй, що він «не такий багатий», щоб возити пільговиків, та заявив, що його АТП по пільгах перевозить лише учасників АТО. На підтвердження своїх слів вона надала ZAXID.NET запис розмови з директором підприємства.

Заступник директора підприємства Олександр Книш заявив ZAXID.NET, що на автостанції не мали права продати квиток за таким посвідченням.

«Вони знають, що ми за такими посвідченнями не возимо, тож не повинні були продати їй квиток», – сказав Книш і додав, що підприємство не перевозить пільговиків (крім учасників АТО), оскільки держава не відшкодовує вартості перевезення.

Між тим стаття 13 закону «Про охорону дитинства» визначає, що пільги дітям з багатодітних сімей передбачають безоплатний проїзд усіма видами міського пасажирського транспорту (крім таксі), автомобільним транспортом загального користування в сільській місцевості, а також залізничним і водним транспортом приміського сполучення та автобусами приміських і міжміських маршрутів, у тому числі внутрішньорайонних, внутрішньо- та міжобласних незалежно від відстані та місця проживання.

Варто зазначити, що подія набрала всеукраїнського розголосу, та про цей випадок зняли сюжети такі канали як: "ICTV", "ТСН"