«Модернізовані» бронетранспортери Київський бронетанковий завод 2 роки відправляв в зону АТО з неякісною бронею.

Про це повідомили "Наші гроші" з посиланням на ухвалу Солом'янського райсуду Києва.

"У листопаді 2015 року Міноборони уклало з КБТЗ угоду про постачання армії модернізованих бронетранспортерів БТР-3ДА, - йдеться в повідомленні, - корпуси БТР обшили бронею з високоякісної бельгійської сталі. Але потім гарну броню замінили на паршиву."

"Бельгійські" машини успішно пройшли випробовування, їх пустили у виробництво і почали відправляти у зону бойових дій. Але слідство встановило, що серійні бронетранспортери були вже не з випробованої бельгійської сталі HB500MOD, а з іншої, не такої міцної — марки ATI500AR.

За даними НАБУ, за два роки на сталь, загартовану Лозівським ковальсько-механічним заводом, витратили 57,12 млн грн. Це начебто була неякісна сталь, по суті напівпродукт, що робив машину вразливою і загрожував життям членів екіпажу.

На які саме ділянки фронту відправляли вразливу техніку, не повідомляється. Детективи НАБУ заявили суду клопотання про вилучення доказів з Міністерства оборони України.

Підприємство ТОВ "Альфа Техно Імпорт", яке продало Лозівському заводу неякісну сталь для загартування, раніше вже фігурувало у кримінальній справі. У 2012 році фірма отримала від державного заводу "Антонов" близько 1.5 млн.грн. за запчастини до автокранів, які насправді не постачала.