Сьогодні, 18 жовтня, найтепліший день тижня в усій Україні, а у четвер на півночі України вже почнеться похолодання. Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook синоптик Наталка Діденко.

«Антициклон Таня чи Тань`я, що розлігся над Південною Європою та плюс охоплює центр та схід Європи - наша запорука ясної сонячної погоди. І завтра, 19 жовтня, в Україні буде скрізь Тань`я - сухо та ясно. Із явищ очікуються тумани», - написала вона.

За прогнозами синоптика, у четвер Україна «також буде грітися на сонечку - у більшості областей вдень передбачається температура повітря +18+24 градуси». «Але ось північ - Житомир, Київ, Чернігів, Суми – «просядуть» під тиском північного холодного повітря капосного. «Двадцятки» з півночі підуть, посунуться південніше. Ще також буде тепло, але свіжіше, +15+18 градусів», - повідомила Діденко.

«У Києві завтра також без опадів, вранішній туман, ймовірні хмарки і температура повітря становитиме +16+18 градусів», - прогнозує вона.

За її даними, у п’ятницю, 20 жовтня, похолодання посилиться, але південь ще буде теплим, а з 21-22 жовтня похолодання почне набирати потужніші оберти.