Під час смертельної ДТП у центрі Харкова водій Lexus брала участь в незаконних вуличних перегонах, тому навіть не намагалася загальмувати в момент зіткнення, повідомив народний депутат, член колегії МВС України Антон Геращенко.

Про це пише Новое Время.

За його словами, 20-річна дівчина-водій Lexus брала участь в стріт-рейсингу разом з іншим автомобілем. Особа другого водія ще не встановлена. 

"Після того як сьогодні харківський інтернет-провайдер Тріолан виклав відео зі своїх камер спостереження навпроти Харківського виконкому, все стало ясно. Lexus, виявляється, брав участь в перегонах по мирному вечірньому Харкову", - заявив нардеп на своїй сторінці в Facebook, опублікувавши також відео. 

Геращенко додав, що водій другого автомобіля, який брав участь в перегонах, буде важливим свідком у розслідуванні смертельного наїзду на пішоходів. 

Нагадаємо, 18 жовтня на вулиці Сумській в центрі Харкова позашляховик Lexus в'їхав у натовп пішоходів. У результаті аварії загинули шестеро осіб, ще шестеро травмовані. Їх особи вже встановлені.

Поліція затримала 20-річну Олену Зайцеву, яка перебувала за кермом Lexus.