Аби солідаризуватись з незрячими та перевірити Луцьк на доступність інфраструктури міста, радник міського голови Ігор Поліщук проведе повний робочий день із зав’язаними очима.

Про це у Фейсбуці повідомив голова ГО «Генерація успішної дії» Віталій Ткачук.

«Сьогодні від імені Генерації Успішної Дії мав чергову зустріч із радником Луцького міського голови Ігорем Поліщуком, де ми як завжди піднімали болючі проблеми, які турбують незрячих і міркували над їх вирішенням.

Спішу повідомити про дві, на мою думку сенсаційні події, які відбудуться в нашому місті, вони якраз спрямовані на вирішення повсякденних питань для незрячих. Перша: Ігор Поліщук погодився свій один повний робочий день провести із зав'язаними очима, тим самим солідаризуючись із незрячими і попробувати на собі як живемо ми, незрячі.

Я зараз свідомо не публікую ту програму, яка буде саме того дня, аби це було несподіванкою. Лиш скажу, що він буде моніторити місто Луцьк на доступність для незрячих, ну а родзинкою цього дня стане наш спільний обід в закладі, де є меню шрифтом Брайля - це ресторація «КУРІНЬ», по закінченні робочого дня Ігор Поліщук обов'язково поділиться своїми враженнями і спостереженнями із журналістами», - повідомив Віталій Ткачук. Також він додав, що задля забезпечення комфорту лучан, які мають проблеми із зором, важливим є використання тактильної плитки в місті.

«При реконструкції тротуарів пішохідних переходів не кладеться тактильна плитка, яка для незрячих і слабозорих людей є дуже важливим елементом доступності. Вона попереджає нас про наближення небезпеки.

Своїм досвідом із впровадження цього елементу доступності поділиться радник рівненського міського голови з питань людей із інвалідністю, керівник ВП ВГО «Генерація успішної дії» у Рівненській області Петро Поліщук, на захід будуть запрошені представники ЖКГ, архітектори, які проектують інфраструктуру, підрядники, представники Луцької влади. Про дату і місце проведення розкажемо у вівторок, 24 жовтня, о 12 годині на презентації проекту Braille Studio «Луцьк у долонях», що відбудеться в книгарні Волинської обласної друкарні», - зазначив Віталій Ткачук.