Сьогодні, 20 жовтня на Волині з робочим візитом побуває Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман. У програмі візиту очільника Уряду візит на підприємство «Modern-Expo», де він зустрінеться з керівництвом та робочим колективом одного з найпотужніших підприємств Волині,  інспекція ремонту дороги Н-22 Устилуг-Луцьк-Рівне, а також відвідини будівництва обласного перинатального центру, будівництво якого ось уже кілька років у «замороженому» стані.

Нагадаємо, що завдяки домовленостям голови Волинської облради Ігоря Палиці з Прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом  уряд передбачив з держбюджету на перинатальний центр у Луцьку майже 45 мільйонів гривень й Кабмін уже ухвалив необхідні рішення.

Після завершення усіх робіт медичний заклад буде одним із найсучасніших в Україні. У перинатальному центрі надаватимуть породіллям спеціальну допомогу 3-го рівня, яку не надають ні в районних лікарнях, ні в Луцькому пологовому будинку.

До слова, такого перинатального центру, який незабаром добудують у Луцьку, немає в Україні. Він буде другим пологовим будинком в обласному центрі та стане справжнім медичним містечком матері та дитини.

ПЕТРО СОСНИЦЬКИЙ