Біткоїн-транзакції використовують так багато енергії, що, згідно зі звітом голландського банку ING, електрики, яка використовується для однієї операції, вистачить, щоб забезпечити електроенергією будинок майже на цілий місяць.

Про це пише Соцпортал з посиланням на Business Insider. 

Майнінг біткоїнів використовує багато електроенергії, що робить безпечними подібні операції, так як неправомірні схеми стають занадто затратними. «Переконавшись, що майнінг - вигідний бізнес, цілісність мережі збережеться до тих пір, поки доброзичливі вузли контролюватимуть більшу частину обчислювальної потужності, - пише старший економіст ING Теуніс Брозенс. - Разом вони будуть домінувати над процесом видобутку криптовалюти. Алгоритм видобутку біткоїнів вимагає великої обчислювальної потужності і, отже, електроенергії, що робить майнінг дорогим». 

Порівнюючи кількість енергії, використовуваної для біткоїн-транзакції, з витратами на електрику в своєму будинку в Нідерландах, Брозенс каже: «200 кВт достатньо для запуску більше 200 циклів прання. Насправді це стільки, скільки споживає весь мій будинок за 4 тижні, приблизно 45 кВт-год на тиждень, що становить 39 євро за електрику (при поточних споживчих цінах в Нідерландах)». 

Біткоїни не тільки використовують величезну кількість електроенергії для здійснення угод, а й використовують майже експоненціально більшу суму, ніж більш традиційні форми електронних платежів. 

«Витрати біткоїнів на електроенергію різко контрастують з платіжними системами, які працюють з довіреними контрагентами. Наприклад, Visa використовує близько 0,01 кВт-год (10 Вт-ч) за транзакцію - це в 20 тисяч разів менше енергії».