Луцькому громадському активісту, колишньому бійцю «Айдару» Ігорю Рицку СБУ відмовляється повернути вилучене майно, попри відповідну постанову суду.

Про це стало відомо з допису Ігоря Рицка на сторінці у Фейсбуці.

«20 жовтня після тривалого та безпідставного затягування справи відбулось засідання Луцького міськрайонного суду щодо незаконних дій зі сторони слідчої Луцького МВ НП Юхимчук, СВ УСБУ та Прокуратури у Волинській області, щодо повернення мені вилученого на підставі доносів ненародного депутата Лапіна під час обшуку майна, а саме комп'ютерної техніки, мобільних телефонів та носіїв інформації», - йдеться у дописі.

Ігор зазначає, що тимчасово вилучене майно повинне було бути повернене згідно ухвали суду від 25.08.2017 року.

«Суд постановив - зобов'язати слідчого СВ СБУ у Волинській області, у провадженні якого перебуває "кримінальне" провадження ПОВЕРНУТИ мені майно, яке було вилучене в результаті обшуку. В результаті чергове засідання в суді було виграно! І майно має бути повернено НЕГАЙНО!» - наголосив Ігор Рицко.

Зі слів Рицка, хоча суд було виграно, СБУ відмовляється віддавати вилучене майно без пояснення мотивів.

Такі дії з боку правоохоронців він пояснює тим, що справу на нього відкрили через донос нардепа Ігоря Лапіна.

«СБУ користуючись своєю безкарнісю та не пояснюючи мотивів відмовляється негайно повертати моє особисте майно. А все тому що донос був написаний самим Лапіним. І на мою думку правоохоронцям та певним особам СБУ потрібно тепер звітувати», - підсумовує автор.

Нагадаємо, обшуки в помешканні айдарівця тривали 23 серпня з 6.30 та тривали до 10 години ранку.

Підставою обшуку стала заява нардепа Ігоря Лапіна.

З власних джерел ІА Волинські Новини стало відомо, що атовцю Ігорю Рицку інкримінують розкриття конфіденційної інформації. Зокрема, йдеться про публікації, у яких Рицко вказав перелік придбаних Лапіним квартир з адресами та його численні дороговартісті автомобілі.

Зауважимо, свого часу екс-заступник командира батальйону «Айдар» Ігор Рицко, на псевдо "Алмаз", оприлюднив викривальну інформацію про маловідому діяльність Лапіна. Так, до отримання депутатського мандату Ігор Лапін, відомий на псевдо "Бакс", заробляв на підкупі суддів, контрабанді спирту та сигарет, легалізації авто, оборудках із лісом та бурштином. Крім того, зі слів Рицка, на нардепа Лапіна, який грабував будинки, викрадав автомобілі з охоплених війною міст навіть є кримінальна справа у Северодонецьку. Вочевидь, саме така викривальна інформація Ігоря Рицка, який свого часу служив разом з Лапіним у батальйоні "Айдар", і змусила нардепа тиснути на нього.