Представники легального, «білого» бізнесу нарікають на дії прокуратури та економічних підрозділів Служби безпеки України. Це, зі слів очільника уряду, суттєво стримує розвиток бізнесу в Україні, тому такі явища ліквідовуватимуть.

Про це йшлося під час візиту Прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана у Луцьк 20 жовтня.

Під час зустрічі з провідними бізнесменами області очільник уряду зазначив, що потрібно навести лад у регуляції бізнесу, а також прозоро продавати державні підприємства, які не є стратегічними, бізнесу. З його слів, також потрібно припинити тиск силовиків на бізнес, щоб не було безпідставних перевірок.

Економічні підрозділи СБУ - це ті, хто тиснуть на «білий» бізнес в Україні, вважає Гройсман. Мовляв, бізнес нарікає на СБУ та прокуратуру постійно. Тому буде низка заходів щодо недопущення силових обшуків - вони, зі слів очільника уряду, мають увійти в історію.

«Наразі розробляють законопроект, що ліквідує функцію економічних правопорушень у СБУ, прокуратурі і Нацполіції», - каже Гройсман.

Також Прем’єр-міністр України зазначив, що сьогодні економічний ріст в країні можна зробити сталим.

«Наразі створили офіс супроводження інвестицій, що займається великими проектами. Обіцяють відкрити його філії у різних куточках країни для того, щоб надавати підтримку бізнесу», - каже він.

«Якщо припинити тиск на бізнес, економіка значно швидше працюватиме. Електронний реєстр ПДВ зараз не дає нікому можливості красти», - зазначає Володимир Гройсман та резюмує свій спіч тезою про те, що основне завдання на сьогодні – створити нормальний ринок і продуктивний діалог з бізнесом.