Станом на 1 жовтня волиняни заборгували фірмі «Волиньгаз Збут» 240 млн грн, а ще 315 млн грн не відшкодував держбюджет за газ для субсидіантів та пільговиків.

Про це повідомляє прес-служба «Волиньгаз Збут».

З усіх комунальних послуг за спожитий газ волиняни розраховуються найгірше. Найбільше за природний газ боргують споживачі Луцького, Володимир-Волинського та Ківерцівського районів, міст Нововолинська, Луцька та Ковеля.

Зростання неплатежів ставлять під загрозу стабільне постачання газу для споживачів регіону, а також новий опалювальний сезон.

Адже через відсутність коштів ТОВ «Волиньгаз Збут» не може своєчасно розрахуватись із державним постачальником - НАК «Нафтогаз України» за отриманий природний газ та оперативно замовити необхідні обсяги для подальшого забезпечення газом споживачів.

Також перед компанією боргує і державний бюджет за нараховані споживачам газу субсидії. Станом на 1 жовтня сума такого боргу сягнула більше 315 млн гривень. У той час, як «Волиньгаз Збут» після перерахунку субсидій повернув 195,2 млн гривень до держбюджету.

На Волині понад 80% населення користується субвенціями у вигляді пільг і субсидій.

Нагадаємо, що лучани боргують 16 мільйонів за тепло.