Екс-голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеїл Саакашвілі заявив, що у Києві зникли його колишній водій Михайло Абзіанідзе та інструктор української Нацгвардї Давид Макишвілі.

Про це повідомляє Gazeta.ua.

«Зараз виявилося, що вийшов з дому і зник мій колишній водій Михайло Абзіанідзе. Вдома його чекають дружина-українка і дочка, а також не виходить на зв'язок мій друг, полковник грузинської армії і активний учасник війни на сході, інструктор української Нацгвардї Давид Макишвілі. Поліція та СБУ кажуть, що вони нічого не знають про місцезнаходження трьох зниклих грузин, які мають до мене відношення», - написав Саакашвілі на своїй сторінці у Фейсбук.

Раніше політик повідомив про затримання колишнього начальника його охорони Георгія Рубашвілі.

«На вулиці 8 озброєних людей схопили колишнього начальника моєї особистої охорони в Грузії Георгія Рубашвіли, коли він виходив з кафе разом зі знайомою. Він живе у Києві, має офіційний дозвіл на проживання, зброї немає. Раніше він допомагав мені по господарству, а зараз залишився у своїх справах», - сказав Саакашвілі.

За словами Саакашвілі, викрадення Георгія сталося близько 15:30 і поліція каже, що «він не у них, а СБУ нічого не говорить».

Під стінами Верховної Ради з 17 жовтня проходить акція протесту соратників екс-губернатора Одеської області, лідера партії «Рух нових сил» Михеїла Саакашвілі і низки інших опозиційних політиків. Мітингують на підтримку так званої «великої політичної реформи»: зняття депутатської недоторканності, зміна виборчої системи і створення Антикорупційного суду.

Надвечір 21 жовтня мітингувальники біля Верховної Ради, які назвалися ветеранами боротьби за незалежність, оголосили президенту України Петру Порошенку ультиматум: протягом п'яти днів внести до парламенту законопроекти про імпічмент та про Антикорупційний суд.