Депутат Волинської обласної ради Михайло Імберовський, вважає децентралізацію однією з найважливіших українських реформ, якій недостатньо сприяє керівництво обласної державної адміністрації.

Про це Михайло Імберовський пише на своїй сторінці у Фейсбук.

«Те, що процес децентралізації необхідний і неминучий, тепер, думаю, зрозуміло всім. На мою думку, ця реформа є більш нагальною, ніж зняття недоторканності з народних депутатів, вибори до Верховної Ради за партійними списками чи створення антикорупційного суду. Лише з потужними, фінансово спроможними громадами, які не чекатимуть подачок від центру постане сильна українська держава», - вважає Михайло Імберовський.  

Депутат відзначає, що справами об’єднання ОТГ займаються лише Валентин Малиновський, Василь Гром,Анатолій Пархомюк та окремі активісти – хоча Волинь у трійці лідерів по створенні нових громад.

«Роль обласної державної адміністрації звелась до того, щоб затверджувати рішення сільських рад щодо об’єднання і передавати їх у ЦВК для оголошення виборів. При цьому у більшості висновків ОДА вказує – „не відповідає перспективному плану”. Доходить до абсурду, коли вже оголошені місцеві вибори голів та депутатів ОТГ, яких немає в перспективному плані. Саме так сталось з трьома громадами Старовижівського та Ратнівського районів, де 29 жовтня відбудуться вибори, а в перспективний план, за моєю ініціативою депутати їх внесли лише на пленарному засіданні вересневої сесії», - вказує  автор допису.

«Саме тому я закликаю колег – депутатів не бути сторонніми спостерігачами, а разом з чиновниками ОДА активно включитись в процес децентралізації на Волині. Одним з пунктів проекту рішення я пропоную облдержадміністрації надавати в обласну раду інформацію щодо того, які місцеві ради прийняли рішення про об’єднання, щоб народні обранці мали змогу зазделегідь дізнатись про волю громад, а не тоді коли ЦВК вже оголосила вибори. Сподіваюсь що профільна комісія та колеги по депутатському корпусу підтримають це рішення», - зазначає Михайло.