Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман відсторонив виконуючого обов’язки Голови Державної служби України з питань геодезії картографії та кадастру Олега Цвяха та ініціюватиме відкриття кримінального провадження у ГПУ та НАБУ.

Про це він заявив під час засідання ради регіонального розвитку, передає кореспондент УНН.

"Пане Цвях, з даної хвилини ви відсторонені від виконання своїх обов'язків",- сказав В.Гройсман.

За його словами завтра, він звернеться до ГПУ і НАБУ з проханням порушити кримінальне провадження проти нього і усіх керівників районних управлінь Держгеокадастру.

"І ви будете сидіти… якщо це правда, то ви паразитуєте на тілі нашої держави", - заявив Прем'єр.

"Я чекаю від вас (голів РДА і ОДА – ред.) сьогодні до кінця дня конкретні факти і конкретні прізвища тих, хто є "смотрящими" (від Держгеокаждастру – ред.) у ваших районах і областях", - сказав В.Гройсман.

Президент України Петро Порошенко попросив, щоб йому передали також копію прізвищ "смотрящих" Держгеокадастру і доручив підготувати відповідні пропозиції для уникнення повторення ситуації на засідання Нацради реформ.

Варто зазначити, що під час засідання Ради регіонального розвитку один з голів райадмінісмтрації заявив, що Держгеокадастр має "смотрящих" в областях і районах, які заважають працювати місцевій владі. Така заява зірвала овації у залі.