Вчора під час робочого візиту у Маневицький район народний депутат Ірина Констанкевич відвідала Колківське вище професійне училище. Разом і освітянами обговорили проблеми та перспективи сучасної освітньої реформи. Вчителі та майстри закладу зібралися за круглим столом, однак, з невідомих причин була відсутня керівник училища.

«Сьогодні ми повинні вирішити як підтримувати професійну освіту на місцевому рівні, адже на сьогоднішній день це є важливим питанням. На кінець листопада у вашому закладі планувалося виїзне засідання комітету освіти і науки Верховної ради, але я вже сумніваюсь чи можна комітету приїздити до вас, бо директор знову десь поїде», - обурювалась Ірина Констанкевич.

Присутній на нараді радник голови обласної ради Вячеслав Рубльов повідомив, що з 1 січня всі професійно-технічні заклади переходять на утримання обласного бюджету.

«В той час, коли ми разом з вами відстоюємо училище, хтось береться вас залякувати. Я вже сьогодні про Линдюка(ред. Андрій Линдюк - голова Маневицької райдержадміністрації) чую другий раз. Будемо говорити відверто, це простий нероба, який нічого не робить для району. На сьогодні є обласна рада, яка відстоюватиме інтереси громадян», - розповів Вячеслав Рубльов.

ПЕТРО СОСНИЦЬКИЙ