Сьогодні голова Волинської обласної ради Ігор Палиця побував у обласній інфекційній лікарні. Зауважимо, що візит був несподіванкою для лікарів, тому інспекція відбувалась під час робочого процесу. Нагадаємо, що довгий час тут не можуть зробити повноцінного капітального ремонту. І хоча дах, вікна, перекриття та опалення тут в нормі, пацієнтів лякають косметичні умови в палатах, коридорах та санвузлах.

Аби оглянути лікарню та ознайомитись з її проблемами туди завітали голова Волинської облради Ігор Палиця, радник голови Олександр Товстенюк та депутат облради Святослав Кравчук.

Завідувачка інфекційним відділенням лікарні Галина Морочковська розповіла, що їх лікувальний заклад дійсно потребує невідкладного ремонту, адже приміщення, яке звели ще 1954 року, більше не може перебувати в такому стані.

«Ми постійно чуємо нарікання хворих. Вони фотографують приміщення, передають їх в пресу, ми й самі знаємо, що наша лікарня потребує каітальгого ремонту», - зазначаєлікар.

Працівники закладу переконані, що ремонт в лікарні вкрай необхідний, адже останнім часом це ледь не питання безпеки пацієнтів. Приміром, нещодавно у відділенні крапельних інфекцій поруч з мамою та дитиною впала стеля.

Завідувач відділення крапельних інфекцій, де лікуються найменші пацієнти повідомила, що, на щастя, обійшлось без жертв, проте такі ситуації - небезпечні. Інколи доходило до того, що хворі відмовлялись лікуватись у відділенні стаціонарно через погані косметичні умови.

Попри нестачу коштів ремонти тут все таки проводяться. Приміром, наразі тут взялись за ремонт санвузлів – на поверхах замінюють сантехніку та облаштовують туалети. Також власними силами намагаються довести до ладу косметичний стан палат та боксів, проте ресурсів для цього не вистачає.

З ремонтом і облаштуванням, зі слів Галини Морочковської, допомагають благодійники. Зокрема, завдяки Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» 2 роки тому тут капітально відремонтували відділення №5 для хворих на CНІД та ВІЛ.

Що стосується медичного обладнання, то тут ситуація не така критична. Хоча, як зазначає Галина Морочковська, наразі постала необхідність в покупці нового апарату штучної вентиляції легень для реанімаційного відділення.

За результатами інспекції Ігор Палиця доручив лікарям готувати пропозиції щодо ремонту. Вже найближчим часом в інфекційну лікарню відправлять проектантів, які оцінять об’єм робіт та підготують відповідну документацію, яку скерують на розгляд Волинської облради. Таким чином, пропозиції лікарні щодо благоустрою можна буде включити в перелік робіт на 2018 рік.

Голова Волинської облради Ігор Палиця зазначив, що у Волинській обласній інфекційній лікарні працюють справжні професіонали, тому пообіцяв підтримувати їх та допомагати. Адже враховуючи нестачу фінансування, невеликі зарплати та не найкращі побутові умови, працівники медзакладу докладають максимум зусиль для лікування хворих.