Для мене не було несподіванкою, що до звільнення Чийгоза та Умерова долучився Президент Туреччини Реджеп Ердоган. Сподіваюся, що геополітична ситуація у світі й надалі складатиметься таким чином, щоб з Росії можна було звільнити всіх українців.

Таку думку висловила народний депутат України Надія Савченко у прямому ефірі програми «Перші про головне. Коментарі» (щобудня о 13:00 – 15:00 та 17:00 – 19:00) на телеканалі ZIK.

«Зараз дуже важко порахувати, скільки насправді українців дотепер перебувають у російських в’язницях. Адже людей затримували під різними приводами, і про деякі затримання ми знаємо, когось знайшли, когось ще шукаємо, а хтось взагалі зник», – зазначила Надія Савченко.

Так, народний депутат та колишня бранка Кремля зауважила, що статус політв’язнів – це статус, який доводиться на міжнародному рівні певними організаціями. До цього часу за таким статусом було зафіксовано 50 українців, і дуже добре, що тепер їх 48.

«Я вважаю, що не потрібно у цій події шукати героїв, адже над звільненням працювали всі: і весь кримськотатарський народ, і українці, і діаспори по всьому світу. Пізніше ми зможемо зрозуміти, що стало предметом тогу у звільненні кримських татар, чи то повернення російської делегації до ПАРЄ, чи щось інше» – підкреслила Савченко.

Також депутат сподівається, що геополітична ситуація у світі й надалі складатиметься таким чином, щоб з Росії можна було звільнити всіх українців.

«Для мене не було несподіванкою, що до звільнення Чийгоза та Умерова долучився Президент Туреччини Реджеп Ердоган. На мою думку диктатор швидше зрозуміє диктатора, оскільки сила поважає силу» – підсумувала Надія Савченко.