З самого ранку волинські перевізники зібралися на попереджувальний пікет поблизу Волинської обласної державної адміністрації. Поряд вишикувані зо два десятки автобусів. Люди обурені свавіллям місцевих чиновників і заявляють про те, що тендери на перевезення проводяться не прозоро, виграють їх львівські фірми або такі, що на вісім маршрутів мають лише два автобуси.

До протестувальників вийшов перший заступник голови ОДА Олександр Степанцов та начальник управління інфраструктури Іван Мирка, однак емоції не вщухали, адже люди бояться залишитись без роботи.

«Ми розірвали договори з двадцятьма перевізниками, бо вони порушили умови договору, випускаючи на рейс не той автобус, який був вказаний у договорі. Тендери ми проводимо прозоро. Якщо перевізник надає документи, ми їх направляємо у відповідні органи, які говорять гам чи правильні ці документи чи ні. Якщо документи оформлені неналежними чином, то ми такого перевізника не допускаємо до конкурсу», - запевнив Іван Мирка.

Це викликало неабиякий шквал емоцій у протестувальників, які повідомили, що чиновник говорить неправду, а конкурси виграють ті, що не мають ні машин, ні гаражів, ні механіків, ні лікарів.

«Ви порушуєте постанову, яка регулює саме проведення конкурсів. В газеті розміщується інформація заздалегідь неправомірна та неповно, що спотворює проведення самого конкурсу. Відповідно перевізників ви не допускаєте до конкурсу, бо перевізник належним чином не ознайомлений з умовами конкурсу. Потім рейси у перевізника забираються підприємцями, які не мають нічого», - наголосила директор товариства Ковельського АТП Ірина Шворак

Люди довго не випускали чиновників з оточення та попередили, що це попереджувальний страйк, а наступний носитиме зовсім інший характер.

ПЕТРО СОСНИЦЬКИЙ