Державний секретар США Рекс Тіллерсон затвердив список російських підприємств та установ, співробітництво з якими загрожуватиме санкціями американському бізнесу та іноземним компаніям.

Про це повідомляє «Gazeta.ua».

"Відповідно до ст.231 цього закону (Акту протидії російському впливу на країни Європи та Євразії), держсекретар Рекс Тіллерсон доручив Держдепартаменту оприлюднити інформацію, де визначатимуться особи, які перебувають у складі або діють від імені оборонного та розвідувального секторів уряду Російської Федерації. Це означає, що держсекретар Тіллерсон затвердив це рішення", – прокоментувала речниця відомства Хізер Нойерт.

Вона також додала, що Держдеп поінформує Конгрес, ключові підприємства та установи у США, а також союзників та партнерів Сполучених Штатів, про ухвалене рішення.

"Ближчим часом очікується публікація цих списків у відкритому доступі на офіційному веб-сайті Державного департаменту США", – розповіла речниця зовнішньополітичного відомства США.

За даними американського видання The New York Times, до переліку таких російських компаній увійшли найбільші підприємства Федерації: "Алмаз-Антей", "Російські вертольоти", "Уралвагонзавод", корпорації "МіГ", "Сухой", "Туполев", концерни "Клашников" та "Іжмаш", корпорації "Оборонпром", "Ростех", а також такі структури, як ГРУ, ФСБ, СВР, Центр спеціальних технологій тощо.

Загалом йдеться про майже 40 компаній та організацій