На Прикарпатті чоловіки вивезли 14-річного хлопця в багажнику в ліс, роздягли його до шкарпеток, примушувала співати Гімн України, а на спині спробувала вирізати ножем слово «Україна». Голий підліток дістався дому в Коломиї та розповів про знущання матері, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Поліція розпочала слідство та вже має підозрюваних – їх мінімум семеро. Офіційно прізвищ не називають, але в Коломиї люди говорять, що це ветерани АТО та працівники муніціпальної інспекції, керівник котрої раптом звільнився через кілька днів після інциденту. Невдовзі потерпілі, серед яких, окрім хлопця, була побита цими ж чоловіками жінка, відмовилися співпрацювати зі слідством. «Просять не розслідувати дану справу, бо вони не мають претензій. Психологічного впливу немає, ніхто нікого не боїться. Скорше всього, фінансова допомога», - вважає керівник місцевого відділу поліції Остап Білейчук.

Мати викраденого підлітка із журналістами спілкуватись не захотіла, в помешканні побитої жінки ніхто не відгукнувся. Сусіди ж приголомшили власною версією подій – мовляв, були свідками того, що АТОвців спровокували. Все розпочалося начебто з електрощитової житлової багатоповерхівки – в одній із квартир зникло світло. Голова ОСББ викликав електрика, коли той прийшов до будинку, то побачив, що електрощитову один з мешканців будинку перетворив на власну комору та зберігав там речі. Невдовзі з’явився і сам господар, який накинувся на електрика з кулаками, перепало й помічнику електрика.

Очевидці сутички просять анонімності, бо ця сім’я тримає у страху весь будинок. Натомість показують відео інциденту, зняте на телефон. Поруч із чоловіком, що накинувся на електрика, його син-підліток – у тактичних рукавицях. Він прибіг на підмогу батькові разом із друзями. Серед них і юнак, якого згодом АТОвці вивезуть у ліс. «Ці малолєтки прибігли з битками. Кричать: ми весь район тримаємо», - твердить очевидець. Саме у цей час на подвір’ї з’явилися АТОвці, що живуть у цьому ж будинку та намагалися словесно втихомирити нападників. «Якби не він, я не знаю, чим би це для мене закінчилося. Ребра досі відчувають ці удари», - зізнається помічник електрика.

Очевидці кажуть, що сусід з підлітками АТОвців ображали – напевно, через це чоловіки вирішили продовжити “виховну годину”, зібрали підкріплення та вдерлися у його квартиру, побили подружжя, а одного з підлітків вивезли в ліс. Чому так далеко зайшло їхнє покарання – пояснити вони не захотіли. Якщо провину чоловіків доведуть, за викрадення та хуліганство їм загрожує до 5 років позбавлення волі. Однак мешканці будинку своїх сусідів-ветеранів АТО збираються захищати.