Словесний конфлікт між керівником школи та вчителькою початкових класів трапився ще у четвер, 5 жовтня. Вчора ж, 26 жовтня, таку поведінку Олега Прийми батьки учнів обговорювали на зборах, під час яких оцінювали його роботу за минулий навчальний рік, - повідомляє Zaxid.net.

Від директора дісталося вчительці початкових класів Ганні Лесько. В Дублянській школі вона вчителює вже 20 років. У день, коли керівник закладу нецензурно вилаявся на неї при другокласниках, вона вкотре просила відновити у приміщенні свого кабінету воду.

«Все-таки у класі навчається 32 учні. Для них батьки придбали кулер, щоб діти могли попити воду чи помити кружки. Тоді, коли я ще раз звернулася до Олега Івановича з таким проханням, він, прийшовши із сантехніком, з порога активним матом пояснив мені, чому у класі немає води», – розповіла вчителька.

Лайку, щоправда, чули не всі учні, адже частина вже вийшла на фізкультуру у спортзал. Однак про поведінку директора батьки від своїх дітей дізналися у той же день. Обурило це і маму другокласниці Софійки.

«Я запитала доньку як директор кричить. А вона каже: "Мамо, він такі слова говорить, що я ще таких не чула". Тобто, це були мати, від яких дитина цілий тиждень отямлювалася. Ми звернулися навіть до психолога», – сказала мама учениці Анна Мудра.

Після інциденту вчителька та батьки написали cкарги у Жовківський райвідділ освіти. Проте, як виявилося, не всі з них там зареєстрували.

«Наприклад, не на кожній проставили номери вхідних документів. На загальному зверненні від колективу тільки дата на печатці відповідного підрозділу. Це викликало в мене враження, що процедура була необ'єктивна», – пояснив батько школярів і юрист Віталій Гапчич.

Проте сам директор каже, що учні 2-А все вигадують, а батьки створюють конфлікт на рівному місці. Відтак запевняє: жодних нецензурних слів перед дітьми у класі він не говорив.

«У той момент дітей у кабінеті не було, нецензурної лайки також, тобто все це вигадали», – переконував директор Дублянської загальноосвітньої школи Олег Прийма.

Обласний департамент освіти підтвердити чи спростувати факт нецензурної лайки, яку стосовно вчительки вжив директор, наразі не може.

«Мені виглядає ця ситуація так, що всі сторони конфлікту мали би сісти за стіл перемовин і вирішити цю ситуацію. Якщо нерви таки підвели, то як чоловік, директор і посадова особа, він повинен би вибачитися перед людьми, які були дотичні до інциденту», – зазначила директорка департаменту освіти ЛОДА Любомира Мандзій.

Тим часом у класі, де навчається 2-А, із крана таки потекла вода. За словами вчительки, його відремонтували у день, коли вона зі скаргою про лайку директора, звернулася у Жовківський райвідділ освіти.