У Києві поліція влаштувала облаву у закладі "Jugendhub", де проходив музичний захід, та затримала 30 відвідувачів хабу.

Про це повідомили організатори заходу та очевидці у соцмережах, пише Depo.ua.

За їх словами, інцидент стався у ніч на 28 жовтня, близько 2 ночі. До закладу увірвалися передставники Нацполіції та нібито шукали наркодилерів, а тих, хто намагався робити фотографії з місця події, били.

У Jugenhub'і кажуть, що відвідувачів закладу застосовувалась надмірна фізична сила. "До відвідувачів застосовувалася надмірна фізична сила, є плями крові на підлозі. Вкрадено особисті речі, бар, техніка, одяг - все з клубу виносили мішками", - заявили у "Jugenhub".

Також очевидці повідомляють, що після облави поліцейські забрали близько 30 відвідувачів вечірки, у яких під час обшуку нічого не знайшли, та відвезли до військкомату на вул. Зрошувальній, 17а, де тримають з 3-ї години ночі.

"Студентів та хлопців з донецькою пропискою начебто відпустили, у інших вимагають пройти медогляд та забрати повістку. На виході з військкомату стоять солдати", - написав Марк Поллок у Facebook.

Зі слів власників закладу ті, поліція не пред'явила жодного документу. "Людей били прикладами по голові. Чомусь більшість з вечірки опинились у військкоматі. Це не передбачено жодним нормативним актом", - повідомив представник юридичної компанії "Міллер" Масі Найєм, який став свідком події.

За його словами, люди у формі і бійці в масках зі зброєю, поклали усіх людей на підлогу і почали обшук. "Якщо хтось рухався, поліція вдавалася до сили - відвідувачів били берцями у живіт, по спині, погрожували зброєю, деяким дісталося прикладами автоматів по обличчю", - написав Наїєм у Facebook.

Він повідомив, що затриманих у клубі - близько 50 осіб - везли до військкомату, деяких - на Герцена, 9.

Також, за його словами, силовики забрали всі мобільні телефони, почали виносити мішками одяг, оглядали усі сумки і витягали звідти техніку - забрали два ноутбуки, один планшет і фотоапарат.