Чергове місце нашого візиту – виборча дільниця с. Воля Любешівська. Дощова погода не надто сприяє волевиявленню виборців – поодинокі місцеві мешканці почерзі снують на дільницю. Бачачи у наших руках фотокамеру намагаються уникнути спілкування. Після, того як ми запевнили, що не будемо їх фотографувати – погоджуються розмовляти.

Кажуть, попри дощ треба підтримати своїх родичів і кумів-кандидатів, як у депутати так і на голову майбутньої ОТГ. Чи чули, що небудь про підкуп виборців окремими кандидатами чи партіями – лише знизують плечима. Місцевий мешканець кремезної статури, який представився Василем, розповідає, що чув лише від дружини, ніби з «районо» заставляли директорів просити вчителів голосувати за одного з кандидатів на голову. «Моя дружина вчителькою працює, то сказала, що всеодно в кабінці за мною ніхто не подивиться, я за того дурня з адміністрації (мова напевно про Олега Куха) ніколи голосувати не буду.

Продавець місцевого магазину, який неподалік, куди ми заїхали за кавою, щоб хоч трішки зігрітися, на запитання, що у вас тут в селі цікавого одразу відповідає: «Сьогодні у нас вибори. Я ще сама не ходила голосувати, але піду, бо мій двоюрідний брат іде в депутати». Про виборчі перегони і можливі порушення, розповідає, що люди зараз підтримують тільки дві партії - «укропівців» і «аграрників», які раніше агітували за покійного Єремеєва.

«Лісники в нас зажди голосують за того за кого скажуть в районі. А тут іде кандидатом на голову Олег Кух. Я про нього нічого не знаю, знаю тілько що хотів закрити нашу больницю, то нам тепер прийдеться в Ковель їздити. Куди я в 73 роки тепер поїду» - розмірковує бабуся, яка вийшла з церкви і одразу попрямувала на розміщену в будинку культури сусідню виборчу дільницю.

Варто зазначити, що сьогодні в Любешівському районі правоохоронці працюють у посиленому режимі з метою забезпечення порядку на дільницях. Попри дощ, станом на 12 годину у Волі Любешівській проголосувало 85 із 407 виборців, що становить майже 20% від загальної кількості.

Ми залишаємо виборчу дільницю і прямуємо в центр майбутньої громади, де відбувається найбільш запекла боротьба між кандидатами – смт. Любешів.

Нагадаємо, що сьогодні, 29 жовтня відбуваються перші вибори об’єднаних територіальних громад у 19 громадах Волинської області.