Я вам скажу, що я не пам'ятаю таких розгромних статей в німецькій пресі. Так, говорили, що Порошенко корупцію очолив, але ось так ... уперше.
Про резонансну статтю в німецькій газеті повідомляє Ruslana Hittsyhrat на своїй сторінці у Facebook.
Перекладіть собі через перекладач. Прочитайте всю. Я тільки частина напишу. Назва статті - "Президент України робить судову систему слухняною (підпорядкованою)".
...
Насправді при Порошенку Україна майже не просунулася вперед, президент хоче, як і його попередник, контролювати судову систему.

... громадським активістам і противникам президента доводиться мати справу з СБУ або генпрокурором Луценком, який є його кумом і у якого немає юридичної освіти.

У комісії на конкурс суддів - 13 із 16 членів є людьми президента або його оточення.

Багато учасників ради правосуддя є колишніми адвокатами президента або кандидатами в його партію.

Голова ради правосуддя Ігор Бенедисюк - колишній російський військовий суддя.
...

Про майбутній вибір 18 суддів Конституційного суду Порошенко теж уже подбав: комісія з виборів 6 суддів, призначається президентом, 6 суддів призначає парламент, де більшість належить Президенту.
...

Також дуже важливо: Порошенко відмовляється - не дивлячись на те, що ЄС і МВФ підтримали, - створювати антикорупційний суд.
Хоча закон лежить у парламенті з 1 лютого.

Хоча чиновники подають електронні декларації, перевірка працює неефективно. З 2015 року подали майже 1 млн. декларацій, перевірено лише 40.

Із західною допомогою створили НАБУ, але у нього обмежені повноваження. З 2016-го року НАБУ відправила 75 корупційних звинувачень в суд, тільки по 1/3 почали розгляди.

У березні 2016-го заарештували Насірова, начальника податкової та митної служби України, яка контролює мільярди. Він був раніше депутатом від партії Порошенка. Підозра - 70 млн. доларів.

Насіров є також громадянином Англії.

Англійський уряд надав докази, але київський суд не прийняв це до уваги.

Активісти-антикорупціонери переслідуються СБУ.