Чинна влада не має морального права переслідувати бійців АТО, в той час, коли злочинці з владної верхівки не несуть відповідальності за злочини. Таку думку в ефірі програми «Народ проти» на телеканалі «ZIK» висловив екс-командир полку АЗОВ, народний депутат і лідер партії «Національний Корпус» Андрій Білецький.

«Ця влада, на жаль, не має жодного морального права здійснювати хоч якісь кроки щодо атошників. Це неправильно, що вона не має такого морального права, але це – факт», – сказав він, коментуючи ситуацію навколо справи командира добровольчого батальйону «ОУН» Миколи Коханівського та блокування суду його прихильниками.

Білецький додав, що поки влада матиме мінімальну довіру населення, відбуватимуться такі речі.

«Ви називаєте цифри – 336 посаджених вами АТОшників за цей рік... Скільки серед цих людей генералів? І чи не бачите ви, наприклад, передачі «Схеми», у якій показують, як Порошенко з Кононенком (авт. - народний депутат від «БПП», бізнес-партнер президента Порошенка) розкрадають кошти «Укроборонпрому?» – запитав Білецький у присутнього в студії головного військового прокурора України Анатолія Матіоса.

Народний депутат наголосив на тому, що за вчинені злочини спершу мали б бути покарані високопосадовці.

«Коли ви в першу чергу посадите хлопців з «Укроборонпрому», коли за гратами опиниться Муженко за Іловайськ, тоді ви зможете затримати будь-якого солдата. А поки що це сприймається так, що ви ловите дрібненьку рибку, яку інколи варто було б взагалі випустити, а справжню свою справу – захищати державу там, де це треба, ви не робите», – підсумував він.