30 жовтня, приблизно о 20:30 в Глевасі Київської області сталося вбивство Аміни Окуєвої - двоє невідомих з автоматичної зброї розстріляли автомобіль, в якому знаходилася Окуєва з чоловіком. Жінку вбили пострілом у голову. Чоловік убитої Аміни Окуєвої, доброволець міжнародного миротворчого батальйону імені Джохара Дудаєва, Адам Осмаєв отримав важкі поранення в ногу.

За словами радника глави МВС Антона Геращенка, автомобіль був обстріляний з кущів на залізничному переїзді. На території столичної області та сусідніх регіонах був введений оперативний план «Сирена», пише УНІАН.

Як пише УП, після попереднього замаху Окуєвій було надано держохорону. Коли час сплив, їм запропонували продовжити державну охорону, однак Окуєва і Осмаєв відмовились від неї.

Згідно з попередніми даними, кілерів було двоє, вони випустили по автомобілю кілька куль. Місцеві чули постріли, які тривали 5-7 секунд. Стріляли чергами. "Є певні орієнтування. На жаль, не можу озвучити. Можу сказати, що це була не одна куля", - заявив прокурор Київської області Дмитро Чибісов. Він додав, що на даний момент проводяться заходи по встановленню місця знаходження кілерів. "Зараз здійснюється перехоплення осіб, є деякі міркування, але це ще не все, що обробляється", - констатував він.

Глава Нацполіції України Сергій Князєв також стримано прокоментував  вбивство.

"Я можу підтвердити, що кілька годин тому на цьому місці вчинено вбивство, – одна людина загинула, одна – лежить у лікарні, її життю немає небезпеки. Постраждалим займаються лікарі, його оперують. Хто злочинці, ми поки не знаємо", – зазначив він.

Глава Нацполіції не відповів на запитання про мотиви вбивства. Він сказав, що правоохоронці працюють над встановленням злочинців.

"Якщо людина мертва, то це вбивство. Не виключаю, що це теракт. Але нехай над цим працюють слідчі і прокурори", - заявив Князєв.

Пізніше чоловік убитої Адам Осмаєв дав коментар. Він розповів, що перед обстрілом він дружиною поверталися до Києва з іншого регіону, за кермом автомобіля знаходився він. За словами Осмаєва, на залізничному переїзді їх машину почали обстрілювати.

"Все розліталося навколо мене, панель вся", – згадує він. "Я скільки міг проїхав, тому що влучили також в двигун, машина зупинилася. Намагався надати першу допомогу (Аміні - Ред.), але їй в голову влучили", – розповів Адам.

Обстріл він вважає замахом на них обох. І бачить у ньому російський слід, як і в ситуації з Мосійчуком.

Секретар РНБО Олександр Турчинов заявив, що вбивство Аміни Окуєвої не повинно залишитися безкарним. Про це він написав у Facebook.

"Сьогодні ми втратили Аміну Окуєву, яка стала справжнім героєм чеченського і українського народу. Для кожного патріота України вона стала рідною сестрою. І ворог повинен відповісти за вбивство нашої сестри", - підкреслив він.

Турчинов зазначив, що  вбивство Аміни Окуєвої - це виклик країні, на який повинна бути жорстка і адекватна відповідь. У вбивстві Окуєвої Турчинов звинуватив Росію.

"Росія, продовжуючи агресію на сході України, розгорнула терор в глибокому тилу, знищуючи мужніх захисників нашої країни", - написав секретар РНБО.