Круїзну версію самого великого у світі повітряного судна Airlander розробила Британська компанія «Hybrid Air Vehicles з Design Q».

Повідомляє «Знай.ua».

Компанія впевнена, що на нашій планеті існує безліч місць, які варто відвідати, проте дістатися до них зможе тільки підготовлена людина з екіпіровкою. Hybrid Air Vehicles вважає, що їх дітище стане незамінним для відвідування цих місць. Вони проведуть випробування прототипу Airlander 10 в 2018 році, а вартість перельоту поки невідома.

Airlander 10 зовні схожий на дирижабль, хоч і відноситься до класу літальних апаратів, які важчі повітря. Резервуари апарату заповнені гелієм, створюючи до 40 відсотків підйомної сили, необхідної для зльоту і підтримки апарату в повітрі. Частина створюється електродвигунами, з допомогою яких встановлюється напрямок польоту.

Що стосується розмірів, новинці є чим похвалитися: довжина судна становить 92 метри, а ширина - 43,5 метра. Вантажопідйомність становить 10 тонн, а при повному екіпажі здатний безперервно перебувати в повітрі до 10 днів.