Як російський тревел-блогер подорожуючи Україною оцінював дороги та архітектуру обласного центру Волині.

Ролик опублікований на YouTube каналі «Русский в Украине».

На каналі Руслана Заплатина вже 10 тисяч підписників, він виріс у російському місті Томську,а зараз проживає у Києві та подорожує різними містами України.

Знайомство з Луцьком автор розпочав з дороги «Ковель-Луцьк».

«Дорога з Ковеля в Луцьк - це година пекла», - обурюється блогер.

Але погані дороги не зіпсували початкового враження від Луцька, а саме від виду на головну окрасу міста – замок Любарта.

«Луцьк це місто контрастів, він зустрічає кожного приїжджого Центральним ринком, який зовсім не знаходиться у центрі міста. Центральний ринок це центральний ринок - безлад, бруд і варто повернути праворуч, як починається історична частина міста, з бруківкою та необхідними атрибутами», - відмічає Руслан.

Також подорожуючи Старим містом він побував у знаменитому будинку архітектора Голованя, оцінив Лютеранську кірху та Свято-Покровську церкву. Не забув і про будинок сім’ї Косачів, де проживала Леся Українка.

У другій частині свого тревел-блогу автор досліджував Луцький замок, відмітивши, що це один з найстаріших та найкраще збережених замків в Україні.

Далі автор вирушив на головну площу міста та відмітив, що деякі будівлі у чудовому стані, а центральна частина міста реставрується та приводиться у порядок.

Але найбільше автора вразив Меморіал вічної слави.

«Дійсно меморіальний комплекс вражає, тут є пам’ятні стели, барельєфи, є величезний монументальний пам’ятник, який підсвічується і ввечері тут дуже красиво. В загальному – я вражений, в цьому плані Луцьк мене приємно дивує», - розповідає Руслан.

Підсумовуючи дводенну подорож Луцьком, автор рекомендує починати знайомство з Луцьком саме з центральної частини міста, а тоді прямувати в історичну з усіма її пам’ятками.

«Резюмуємо – потрібно займатися історичною частиною міста, та якось її благоустроїти, центр міста це звісно добре, але туристи це гроші, це доходи для міста і насамперед загальна думка про місто».